Gezond en mooi haar 

De verzorging van het haar is belangrijk om mooi en gezond haar te hebben en te behouden. Tegenwoordig zijn er tal van haarverzorgingsproducten op de markt, maar wat is nu onmisbaar voor het haar?

Vitaminen en mineralen

Veel haarproducten bevatten vitaminen en mineralen. Deze kunnen het uiterlijk van het haar iets verbeteren. Het is echter alleen niet zo dat het kan worden opgenomen door het haar en dat daardoor de kwaliteit van het haar wordt verbeterd. De kwaliteit van het haar is afhankelijk van meer factoren zoals bijvoorbeeld voeding en de mate van stress.

Het haar heeft vocht nodig

Om soepel te blijven heeft het haar vocht nodig. Het is daarom essentieel om de vochthuishouding op een constant peil te houden. Voldoende drinken is daarom belangrijk, bij voorkeur 1-1,5 liter per dag.

Mineralen

Mineralen als zink, ijzer en koper zorgen voor het transport van voedingstoffen, zuurstof, opname van zuurstof en activiteit van de cellen. Dit is belangrijk voor de haargroei maar ook voor het bevorderen van de groeicyclus. De mineralen zitten voornamelijk in onderstaande voeding:

Zink vlees en vis
Ijzer groene groenten en rood vlees
Koper lever, groente, zaden & noten

Proteinen

Het haar bestaat voor een groot gedeelte uit proteinen. Dit zit vooral in vis, eieren, yoghurt, peulvruchten en sojaproducten. Wanneer het haar niet genoeg hiervan heeft, kan dit leiden tot dunner haar en een mindere groeicyclus.

Vitaminen

Vitaminen zijn onmisbaar voor gezond haar:

Vitamine A groente (worteltjes) gezonde huid en hoofdhuid
Vitamine B groente, fruit en granen bloedcirculatie, haargroei en haarkleur
Vitamine C groente, fruit en granen bloedcirculatei, haargroei en haarkleur

Supplement

Wanneer je van jezelf weet dat je niet altijd gezond eet, of door tijdgebrek hier minder goed op let dan kan het gebruik van een voedingssupplement overwogen worden. Hierin zitten de belangrijkste vitaminen en mineralen.

En verder

Uiteraard is een gezonde leefstijl belangrijk: niet roken, geen stress en matig gebruik van koffie en thee. Wees ook alert op veel vet en suiker. Dit komt het haar niet ten goede.

Koel blond

Kies je voor platina blond of witblond?

Meerkleurig haar

Een lok, een paar strengen: meerkleurig haar. Het effect is bijvoorbeeld leuk als je je haar opsteekt of vlecht!

Ombre

Deze trend is al wat langer zichtbaar in het straatbeeld. Hierbij is de onderkant van het haar een paar tinten lichter dan de bovenkant van het haar. Het effect is dat het lijkt of je je haar al eerder blond hebt geverfd en nu hebt uit laten groeien.

Roze

Helemaal hot is roze. Durf jij je haar helemaal roze te verven? Of toch maar een paar plukjes? Je kan natuurlijk ook gaan voor een dip dye waarbij je alleen de onderkant kleurt.

Balayage

Tegenwoordig is de techniek ‘balayage’ helemaal in! Het is een techniek waarmee het haar wordt gekleurd. Vanuit de losse hand wordt het haar gekleurd of gebleekt. Hierdoor is het zowel voor lang haar als voor kort haar geschikt. Het geeft een zeer natuurlijk effect.

Bronde

Deze trend wordt ‘bronde’ genoemd omdat het een kleur is waarbij je gaat twijfelen: is het nu bruin of is het nu blond? Het is een goede manier om het blonde haar net wat meer warmte te geven, en het bruine haar net wat meer swing!

TIP:

Wil je iets geheel nieuws proberen en heb je dat gezien op internet of tijdschrift? Print de foto: handig voor tijdens de afspraak!