Haarverzorging

Gezond en mooi haar 

De verzorging van het haar is belangrijk om mooi en gezond haar te hebben en te behouden. Tegenwoordig zijn er tal van haarverzorgingsproducten op de markt, maar wat is nu onmisbaar voor het haar?

Vitaminen en mineralen

Veel haarproducten bevatten vitaminen en mineralen. Deze kunnen het uiterlijk van het haar iets verbeteren. Het is echter alleen niet zo dat het kan worden opgenomen door het haar en dat daardoor de kwaliteit van het haar wordt verbeterd. De kwaliteit van het haar is afhankelijk van meer factoren zoals bijvoorbeeld voeding en de mate van stress.

Het haar heeft vocht nodig

Om soepel te blijven heeft het haar vocht nodig. Het is daarom essentieel om de vochthuishouding op een constant peil te houden. Voldoende drinken is daarom belangrijk, bij voorkeur 1-1,5 liter per dag.

Mineralen

Mineralen als zink, ijzer en koper zorgen voor het transport van voedingstoffen, zuurstof, opname van zuurstof en activiteit van de cellen. Dit is belangrijk voor de haargroei maar ook voor het bevorderen van de groeicyclus. De mineralen zitten voornamelijk in onderstaande voeding:

Zink vlees en vis
Ijzer groene groenten en rood vlees
Koper lever, groente, zaden & noten

Proteinen

Het haar bestaat voor een groot gedeelte uit proteinen. Dit zit vooral in vis, eieren, yoghurt, peulvruchten en sojaproducten. Wanneer het haar niet genoeg hiervan heeft, kan dit leiden tot dunner haar en een mindere groeicyclus.

Vitaminen

Vitaminen zijn onmisbaar voor gezond haar:

Vitamine A groente (worteltjes) gezonde huid en hoofdhuid
Vitamine B groente, fruit en granen bloedcirculatie, haargroei en haarkleur
Vitamine C groente, fruit en granen bloedcirculatei, haargroei en haarkleur

Supplement

Wanneer je van jezelf weet dat je niet altijd gezond eet, of door tijdgebrek hier minder goed op let dan kan het gebruik van een voedingssupplement overwogen worden. Hierin zitten de belangrijkste vitaminen en mineralen.

En verder

Uiteraard is een gezonde leefstijl belangrijk: niet roken, geen stress en matig gebruik van koffie en thee. Wees ook alert op veel vet en suiker. Dit komt het haar niet ten goede.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *